BEWEZEN BETERE ZORG

DOOR INNOVATIE

CLB INTEGRATED SOLUTIONS

BEWEZEN BETERE ZORG

DOOR INNOVATIE

CLB INTEGRATED SOLUTIONS

BEWEZEN BETERE ZORG

DOOR INNOVATIE

CLB INTEGRATED SOLUTIONS

WAT DOET CLB

CLB Integrated Solutions legt de focus op innovatieve en praktijkgerichte oplossingen. Voor iedereen en op alle (medische) niveaus: van baby tot 100-plus en van aanleunwoning tot IC. Dit doen wij om de zorg in Nederland optimaal te ondersteunen, zodat de zorg toegankelijker wordt en de kwaliteit nog beter en de zorg veiliger wordt voor iedereen.

DOELEN

MISSIE

Het realiseren van duurzame groei door het bieden van innovatieve oplossingen die resulteren in volledige klanttevredenheid bij zorginstellingen, zorgverleners en alle mensen waar zij voor zorgen.

VISIE

Betere zorg door innovatie’ Wij passen iedere dag de beste technologie, producten, kennis en diensten toe om onze klanten en de maatschappij te geven wat hen toekomt: de best denkbare zorgoplossingen.

ONS VERHAAL

1981

Oprichting CLB door Cornelis Louis Berghuijs

Op 1 februari 1981 schreef oprichter Cornelis Louis Berghuijs familiebedrijf C.L.B. Electronics B.V. in bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Het familiebedrijf, toen vier collega’s groot, werd gerund vanaf de Kadoelenweg in Amsterdam.

1982

Eerste CLB Producten in de markt

Medische apparaten voor tandheelkunde, neurologie en KNO behoorden tot de eerste producten van CLB. Kort daarop volgde totaalcommunicatieplatform Unicare: hét baanbrekende softwareplatform waarin alarmen van allerlei aanbieders, zoals patiënten, brandweer en beveiliging, werden samengebracht op één scherm.

1983

Unicare

Unicare werd op dit moment gebruikt voor patiëntbewakingssystemen in de zorg en gebouwbeheer bij onder ander het Ministerie van Defensie. De technologische ontwikkelingen in de zorg trokken dagelijks aan.

1989

Het eerste kantoorpand in De Rijp

C.L.B. Electronics B.V. verhuist naar haar eerst échte kantoorpand in De Rijp. Het pand werd speciaal voor CLB gebouwd en bood ruimte aan de inmiddels 20 collega’s.

1990

Eerste persmoment

Het eerste persmoment in het Noordhollands Dagblad is een feit. Dankzij het overzicht dat Unicare brengt, kon de zorg steeds effectiever worden ingericht, met minder werkdruk voor de zorgverleners.

1993

Grote sprongen dankzij ISDN

ISDN werd geïntroduceerd: een moment dat voor veel (technologie)bedrijven, en dus ook CLB, grote sprongen vooruit betekende. Er kon meer. En dat ‘meer’ kon ook sneller, betrouwbaarder én betaalbaarder.

CLB Kantoorpand Raamsdonksveer

2001

Het tweede kantoorpand in Raamsdonksveer

Na een succesvolle overname, betrok een deel van de (inmiddels) CLB Groep een tweede, nieuw kantoor in Raamsdonksveer.

2003

Niels de Bruin wordt Algemeen Directeur en grootaandeelhouder

Hij kwam als afstudeerder in 1993 bij CLB en nam in 2003 officieel het stokje over van oprichter Cor Berghuijs als Algemeen Directeur en groot aandeelhouder.

CLB Cor Niels Veronica

2011

Eerste paal van het nieuwe pand in De Rijp

Het eerste kantoorpand in De Rijp werd te krap voor het snel groeiende aantal collega’s en dus werd het tijd voor een nieuw thuis: vlakbij – op de G.G. Schipperstraat – werd de eerste paal geslagen voor een nieuw, modern en duurzaam kantoor. De bouw duurde ongeveer 15 maanden.

2012

Specialisatie

In 2012 nam CLB B.V., een onderdeel van de CLB Groep, haar intrek in het nieuwe pand in De Rijp én vond er een specialisatie plaats: CLB B.V. richt zich vanaf dat moment volledig op productontwikkelingen en productie en CLB Integrated Solutions richt zich op haar beurt vanaf dat moment op de verkoop, integratie, training en het onderhoud van deze producten voor de Nederlandse markt.

CLB Kantoorpand Raamsdonksveer

2016

Medische Oproepsysteem (MOS)

De CLB Groep maakt opnieuw een stap naar medische hulpmiddelen en introduceert haar klasse IIb gecertificeerde Medische Oproepsysteem (MOS) voor de meest kritische plek die er is: de Intensive Care (IC). Met later ook een baanbrekende doorontwikkeling voor thuis: MOS as a Service (MaaS).

2020

Nieuw kantoor in Oosterhout

Één van de kantoren van de CLB Groep, CLB Integrated Solutions in Raamsdonksveer, verhuist naar haar nieuwe kantoor in Oosterhout. Het duurzame pand is ruim een jaar in ontwikkeling geweest en bevat alle features, van een zonnecellen dak tot een ontspanningsruimte, café en meer, voor een toekomstgerichte, comfortabele (flex)werkplek.

CLB Cor Niels Veronica
CLB Kantoorpand Raamsdonksveer

2021

Uitbreiding partners

De CLB Groep heeft over de jaren diverse partners aangetrokken, welke als onderdeel van de CLB Groep meewerken aan productontwikkeling en/of (internationale) verkoop: Curatec, Sound Intelligence, Centillien en Adaptive IT Solutions (UK). Ook zijn er diverse partnerships aangegaan in de zoektocht naar en ondersteuning van talent, waaronder Hogeschool Avans en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Nederlands