CLB Groep en THEBOXSYSTEM pakken wereldprimeur in de zorg

Zelfstandig, comfortabel en modern wonen mét de juiste (medische) zorg. Milieuvriendelijk en ook nog eens op- en afschaalbaar: dat moet kunnen toch? Bij THEBOXSYSTEM en de CLB Groep vinden ze van wel. Ontdek daarom een wereldprimeur op het gebied van wonen met zorg: duurzame plug and play zorgwoningen van Nederlandse bodem, standaard uitgerust met de nieuwste zorgtechnologie verbonden aan ons landelijke, merkonafhankelijke zorgplatform.

In onze westerse samenleving bereiken we een steeds hogere leeftijd. We blijven echter niet alleen langer in leven. We willen ook langer ‘leven’. Mee blijven doen. Veel ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking willen langer zelfstandig (blijven) wonen. Samen mét zorg, het liefst 24/7 beschikbaar. Mede door deze ontwikkelingen hebben zorgorganisaties te maken met huisvestingsvraagstukken. Bestaande huisvesting is te groot, te krap, te duur, weinig duurzaam of staat op de verkeerde locatie.

Daarom lanceren beide familiebedrijven vandaag hun allernieuwste innovatie: De Groene Zorgstudio en Het Groene Zorgappartement. “Als alles dat we doen impact heeft op onze planeet en daarmee onze kwaliteit van leven, dan willen wij die impact zo positief mogelijk maken.” Opent Eric Segeren, CEO van THEBOXSYSTEM. Met het modulaire van THEBOXSYSTEM kan flexibel worden ingespeeld op huisvestingsvraagstukken en met de zorgtechnologie van de CLB groep is zorg gemakkelijk aan te passen voor een nieuwe patiënt, cliënt of bewoner. “Met initiatieven als deze, willen wij laten zien dat er (al) meer mogelijk is dan men denkt. Dankzij zorgtechnologie kunnen we, zeker in Nederland, al zo ontzettend veel”, vult Niels de Bruin, CEO van de CLB Groep hem aan. Een duurzaam wonen met zorg primeur van wereldformaat.

Circulariteit
Met deze innovatie op het gebied van wonen en zorg spelen beide bedrijven in op de groeiende vraag naar moderne zorgwoningen die snel, aanpasbaar en duurzaam gebouwd kunnen worden. Duurzaam niet alleen in het gebruik van materialen en/of bouwmethoden, maar ook de mogelijkheid om na gebruik zoveel mogelijk onderdelen een nieuw leven te kunnen geven óf te hergebruiken: circulariteit. De traditionele manier van bouwen, biedt hier niet altijd een sluitend antwoord op, maar samen zeker, vinden Eric en Niels.

Plug and play met modern comfort
Zowel de Groene Zorgstudio als het Groen Zorg appartement zijn volledig plug and play: zet haar neer waar je wil en kies voor de standaard uitvoering met een basisuitrusting van zorgtechnologie of breidt haar uit met extra draadloze opties om de ondersteuning, monitoring en beveiliging van de bewoner(s) op maat uit te breiden. “Echt alles kan. Zelfs het vloerplan is naar wens aan te passen. Dit geeft zorgorganisatie de mogelijkheid om hoog, modern wooncomfort aan hun patiënten, cliënten en/of bewoners te bieden, maar ook flexibel te kunnen inspelen op huisvestingsvraagstukken.” Legt Eric uit. Niels: “Je kunt zowel de groene studio als het groene appartement permanent plaatsen, maar ook na een periode verplaatsen, zorgtechnologisch aanpassen zodat zij geschikt is voor een nieuwe patiënt, cliënt of bewoners of zelfs verwijderen en geheel of gedeeltelijke recyclen in nieuwe zorgwoningen. Echt aan alles is gedacht.”

Nog niet eerder is een dergelijk totaalconcept waarin duurzaamheid, zorg, flexibiliteit en wooncomfort in deze mate samenkomt, beschikbaar geweest. Wereldwijd. “We zijn dan ook ontzettend trots op deze twee producten.” Vervolgt Eric. “De wereld kijkt mee en dat is, naast heel fijn, ook zo belangrijk: hiermee willen wij een sluitend antwoord geven op huisvestingsproblematiek in de zorg, zowel op de lange als korte termijn.” Niels: “En dat kan gewoon samen met modern en hoog wooncomfort, de juiste zorg van hoge kwaliteit op de juiste plek en het juiste moment en alle ruimte om zowel de zorgwoning áls de benodigde zorgtechnologische ondersteuning te personaliseren. Ieder persoon is immers uniek en heeft andere (zorg)behoeften.”

De eerste klanten hebben zich inmiddels al gemeld: zorgorganisaties Prisma en Amarant nemen later in het jaar de eerste exemplaren van De Groen Zorgstudio en Het Groene Zorgappartement in gebruik!

Meer weten? Maak zelfs kennis met De Groene Zorgstudio en Het Groene Zorgappartement.

.

Nederlands