CLB Groep en Centillien gaan ontwikkelen voor de gezondheidszorg

Ontwikkelen voor de gezondheidszorg op basis van beeldherkenning dankzij artificial intelligence: dat wordt de nieuwste hoofdfocus van Centillien. Samen met de CLB Groep wordt er hard gewerkt aan een ambitieuze roadmap voor de komende maanden en jaren, waarbij er gezamenlijke (aanvulling op bestaande) zorgoplossingen zullen worden gelanceerd.

Uiteindelijk heeft Centillien één doel: monitoring, bewaking en alarmering op basis van beeldherkenning privacy inbreukvrij maken dankzij artificial intelligence. Of te wel: de software kijkt, detecteert en alarmeert zonder tussenkomst van personen. Dankzij artificial intelligence herkent het geavanceerde algoritme onder andere gedragingen, aanwezigheid van personen en/of objecten, specifieke bewegingen, het gebrek aan beweging en patronen. Dit geeft zorgorganisaties onmisbare informatie over het welzijn en veiligheid van en gebeurtenissen rondom een persoon en maakt (be)handelen, ook preventief, nog beter mogelijk.

“Wij zorgen voor maximale vrijheid, veiligheid en welzijn dankzij beeldherkenning met artificial intelligence.”

Kortom: een streven om trots op te zijn, want juist bewaking op basis van (camera)beeld is zeer effectief, maar ook zeer privacy gevoelig. Daarom worden dergelijke sensoren, met achterliggende software, alleen in uitzonderlijke situaties ingezet. Maar als privacy geen factor meer is, dan blijven alleen alle positieve effecten over en zijn de mogelijkheden eindeloos. Een belangrijke stap in het nóg beter en veiliger maken van zorg dankzij innovatie. Heb jij interesse in deze ontwikkelingen? Ga dan naar www.clb.nl en www.centillien.nl of neem contact met op!

Nederlands